Samenwerkende
partners

Tomasu

Tomasu vertelt het verhaal van twee bakkers (Thomas en Piet), een boer (Jeroen) en een commerciële man (Bert) die zich verenigden in het bedrijf BakkerBoerBert met als doel om zelf sojasaus te maken.

Een écht goede sojasaus, waarbij we alles zelf doen. Van bodem beheer en gewasselectie naar teelt, brouwen en het uiteindelijk vermarkten van het product. Een vergaande samenwerking waarbij alles in eigen beheer bedacht, getest, uitgevoerd en geschaald wordt. Een tegenreactie op het feit dat het binnen de voedingsmiddelenindustrie steeds vaker draait om groter, sneller en goedkoper. Het resultaat? Een volstrekt autonome operatie met oog voor voor kwaliteit en natuur. En dat start in de bodem. 

Wat begon als een simpele vraag; ‘Kunnen we sojasaus maken van Nederlandse bodem?’ is uitgemond in een product wat over de hele wereld reist.

Soil Heroes Foundation

Klompe landbouwbedrijf  VOF is een innovatief akkerbouwbedrijf in de Hoeksche Waard waar we veel aandacht hebben voor verbetering van onze bodems, de biodiversiteit en de landbouwproducten met een hoge nutrienten waarden. De doelstellingen willen we bereiken door de implementatie van regeneratieve landbouwpraktijken. Om deze kennis te delen en netwerken hier rondom op te bouwen zijn Jeroen en Mellany Klompe gestart met Soil Heroes Foundation.

De Soil Heroes Foundation is een NGO en richt zich vooral op het katalyseren van de toepassing van regeneratieve landbouw praktijken.


     Zij doen dit door:

  1. Proeftuinen regeneratieve landbouw te ontwikkelen
  2. Kennis te verzamelen en te delen
  3. Community creëren